mandag den 15. januar 2018

Er der deller i mavedans?

Kære Læser

Selv om kulden markerer sig her i vintertiden, så er der motion på ønskelisten. For det er sikkert og vist, at motion er sundt og forebygger sygdomme. Men måske er der også røget nogle kilo på efter en dejlig jul. Kilo som ikke lige ”sidder i skabet” eller ” i spejlet”.
Hvis kulden og mørket gør, at du ikke orker, at gå ud af din dør igen for at dyrke motion… Så har jeg et godt forslag til dig. På med mavedans musikken. Bevæg hele kroppen til de kække rytmer, og mærk at hver eneste af dine celler danser i dig. Og har du deller, så elsk dem. Deller er smukke. Mavedans er for alle uanset bredde og højde. Det vigtigste er: DANS DIG VARM OG GLAD.

                                            Suzzane Sofia Potempa -  Fotograf: Stella Dea Jensen

Og der er så mange sundhedsmæssige fordele ved mavedans.  Blandt andet: Mavedans har alle de 5 elementer, som kroppen har brug for at træne:
1. Kondition
2. styrke
3. koordination
4. balance
5. smidighed
Selv om der især er fokus på bækken, ryg og mavemuskler, så er det HELE kroppen der involveres og trænes. Kropsbevidstheden øges endnu mere ved, at du træner alle muskler isoleret, lige fra de store muskelgrupper til de helt små muskler. Nogle gange kan du også få totalt sved på panden, selv om du bare står helt stille i dine bevægelser. Andre gange er det flydende bevægelser, så du føler, at du svæver/ danser på en sky.
Videnskabelige undersøgelser i Australien har bevist, at mavedans øger selvtillid og selvværd. Det er så korrekt. Man bliver SÅ GLAD for sin krop og sig selv. Det er essentielt at have denne dimension med i sin personlighed. Så dans dig glad og varm.



                                      Suzzane Sofia Potempa -  Fotograf: Stella Dea Jensen 


Tilmeld dig Nyhedsbrevet - Klik her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar